امامقلی میرزای عماددوله پسر محمد علی میرزا دولتشاه
عمارت مسعودیه
----------------
تا سال ۱۳۴۲ بنایی مربوط به دوران قاجار در اطراف طاق بستان وجود داشت که به عمارت مسعودیه معروف بود که توسط امام قلی میرزا عمادالدوله ساخته شده بود که به منظور نمایان ساختن آثار باستانی و آزادسازی چشمۀ آناهیتا تخریب شد.
این بنا عمادیه کرمانشاه است در ده مجنون که بهش میگفتن شتر گلو که در زمان عمادالدوله ساخته شده !!!
عمارتی در خیابان گمرک کرمانشاه که ظاهرا عمارت کلاه فرنگی باشه که بعدها به عنوان سربازخانه استفاده شد
امامقلی میرزای عمادالدوله در سال ۱۲۳۰ هجری قمری در کرمانشاه متولد شد. پدرش محمدعلی میرزا دولتشاه، پسر بزرگ فتحعلیشاه قاجار و از رجال نامدار و پرآوازه عصر قاجار بود. دولتشاه که جد اعلای خاندان بزرگ دولتشاهی محسوب میشود، برای سالیان مدید، حاکم مقتدر و بلامنازع کرمانشاه و سایر ایالات غربی ایران بود، و از خود ۱۰ پسر و ۱۴ دختر برجای گذاشت که امامقلی میرزا پسر ششم وی بود. بر اساس شجره نامههای موجود از خاندان دولتشاهی، بیشتر احفاد دولتشاه (دولتشاهیها) از فرزندان و اعقاب امامقلی میرزا محسوب میشوند.
----------------
تا سال ۱۳۴۲ بنایی مربوط به دوران قاجار در اطراف طاق بستان وجود داشت که به عمارت مسعودیه معروف بود که توسط امام قلی میرزا عمادالدوله ساخته شده بود که به منظور نمایان ساختن آثار باستانی و آزادسازی چشمۀ آناهیتا تخریب شد.
نمای دیگر از کاخ مسعودیه
کاخ عمادیه کرمانشاه
-----------------------
این بنا عمادیه کرمانشاه است در ده مجنون که بهش میگفتن شتر گلو که در زمان عمادالدوله ساخته شده !!!
تا زمانیکه میخواستن بلوار ده مجنون را بسازن هنوز آقارش مانده بود .
عمادیه از نمای دیگر
------------------------
عمارتی در خیابان گمرک کرمانشاه که ظاهرا عمارت کلاه فرنگی باشه که بعدها به عنوان سربازخانه استفاده شد
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
امامقلی میرزا در زمان حیات پدرش و همینطور پس از او، تا زمان حکومت برادر بزرگش، حشمتالدوله به تحصیل علوم در زادگاه خویش پرداخت. وی مردی ادیب و شاعر و اهل فضل بود و خطی خوش داشت بعدها با روی کار آمدن محمدشاه جزو شاهزادگانی بود که مورد خشم و سوءظن قرار گرفت و به کرمان گریخت
علامه دهخدا در لغتنامه خویش ضمن اینکه امامقلی میرزا عمادالدوله را از فضلای دورهٔ قاجار معرفی میکند، درباره او به نقل از کتاب بزرگ المآثر و الاَّثار (ص ۱۸۷) چنین مینویسد:
امامقلی میرزا در علوم شرق زمینی لاسیما فنون حکمیه زحمات بسیار برده و بمقامی ارجمند رسیده بود. سالها در سن شباب بمثابهٔ طلاب حمل کتاب میفرموده بمدارس اساتید میرفته و در عرض اهل استفادت مینشستهاست. بالجمله ازمشاهیر هنروران دوران بود - انتهی. او راست: کتاب انشاء. (از مؤلفین کتب چاپی، تألیف خانبابامشار)
انتصاب به حکومت کرمانشاه
امامقلی میرزا به سال ۱۲۶۸ هجری قمری و در زمان سلطنت ناصرالدینشاه بعنوان حاکم کرمانشاهان منصوب شد و یک سال بعد، در سال ۱۲۶۹ قمری به لقب عمادالدوله ملقب گردید. وی از آن پس به طور تقریباً مداوم (و جز مدتی که همراه شاه به فرنگستان سفر کرد و مدتی که وزیر عدلیه شد)، به مدت قریب به بیست و چهار سال حکومت کرمانشاه و برخی دیگر از نواحی غربی ایران را بهعهده داشت.
از جمله در سال ۱۲۷۵ هجری قمری، هنگامیکه عموزادهٔ او، خانلرمیرزا از حکومت لرستان معزول و به حکومت اصفهان منصوب گردید، حکومت ولایات لرستان و نهاوند رانیز عهدهدار گردید.
عمادالدوله تا اوایل سال ۱۲۹۱ قمری در منصب وزارت عدلیه باقیماند و سپس مجدداً و این بار به جای برادر خود، طهماسب میرزا مؤیدالدوله، به حکومت کرمانشاه و کردستان منصوب گردید.
امامقلی میرزا عمادالدوله سرانجام در نیمه رجب سال ۱۲۹۲ هجری قمری در کرمانشاه درگذشت. به جای او، فرزندش حشمت السلطنه، ضمن پرداخت پیشکشی معتنابهی به شاه، به حکومت کرمانشاه و کردستان رسید.
از آثار خیرات او مسجدی به نام مسجد عمادالدوله است که در سال ۱۲۸۵ هجری قمری در کرمانشاه بنا کردهاست. از وی همچنین عمارتی در صبای کرمانشاه باقیمانده که به عمادیه معروف است.
وی
با احداث بازارها ،مساجد ، سراها و کاروانسراها ، خدمات بی شماری را به شهر کرمانشاه
و مردمانش ارائه نمود . بازارهای سرپوشیده کرمانشاه و مسجدی که در این بازار قرار دارد
حاصل زحمات امام قلی میرزا است . او یکی از خیرین زمان خود می باشد که برای تأمین هزینه
های مسجد و طلابی که در حجره های آن مشغول به تحصیل بودند ، درآمد موقوفات مختلف خود
را که شامل بیست وهشت روستا و یکصد وبیست وسه مغازه و یک سرا و یک کاروانسرا بود را
، هزینه می کرد . امام قلی میرزا عمادالدوله در حدود بیست وپنج سال به دیار کرمانشاه
خدمت کرد ودر نهایت در شهر تهران دارفانی را وداع گفت .
Gholi-Mirza Etemadolleh
There are people in the region of
Kermanshah those who belongs to Qajar kingdom,they are turks.They have been
living in Kermanshah for many years ,so we respect them as well as the people
of for 25
years.he died in TehKermanshah.Gholi-Mirza Etemadolleh was among those turks,He was the governer of Khozestan,Kermanshah,Lorestan during Qajar kingdom.Gholi-Mirza served the people of Kermanshah under Qajar monarchy. During his tenure Markets,Mosques and several caravanserais were built in the city.All the markets and mosques of Kermanshah were made in his era.He was the governer of Kermanshah Iran.
درود. اطلاعی از محل دفن ایشان دارید؟
ReplyDelete